Route naar de Camping

Route naar de Camping

De natuurrijke Camping Beirã-Marvão Alentejo ligt aan de grens met Spanje, (regio Extremadura) in de gemeente (concelho) van het indrukwekkende hoogst gelegen kasteelstadje in Portugal, Marvão, waarvan Beirã een dorp is.

De uniek gelegen camping in Alentejo is het hele jaar open. Ook in de winter is het de mooiste natuurrijke omgeving van Portugal om heerlijk en zonnig te overwinteren.

Wel verzoeken u vriendelijk om – als het even kan – voor ongeveer 21.00 ’s avonds aan te komen, maar kunt u om welke reden dan ook alleen later arriveren, belt u ons die dag dan gerust even op, dan zorgen wij natuurlijk graag voor een gemakkelijk te bereiken rustige plaats voor uw 1e overnachting op onze natuurcamping, zodat u de volgende dag zelf een voor u mooiste plaats uit kunt zoeken.

Onze camping op de quinta ligt aan de Estrada de Castelo de Vide en dat is onder “de rook van” het imposante kasteel met het in Portugal hoogst gelegen stadje Santa Maria de Marvão. Vanaf uw kampeerplek heeft u vrij zicht tot aan het hoog op de berg gebouwde fort met daarbinnen het kasteel en het witte dorpje.

Het “aanrij adres” naar onze Rurale Camping is eenvoudig:

Estrada de Castelo de Vide in Marvao (freguesia Beira)

GPS Coördinaten:

DD,ddddd           39.42769             -7.38586

——————————————————

DD,MM,SS          N39 25 39                 W7 23 09

DD.MM,mmm      N 39 25.661           W 7 23.152

Maar u kunt op uw GPS ook gemakkelijk het volgende adres invoeren:

Plaats: Marvao (Beira)

Straat: Estrada de Castelo de Vide (zonder nummer)

Onze postcode is:

7330-013 Marvão (Beira)

Tel. 00351 935 041 588

Tel. 00351 245 992 360

U kunt ons rechtstreeks mailen door op deze blauwe regel te klikken

U kunt natuurlijk ook het contactformulier gebruiken, deze staat op de pagina met de naam  “Reserveren”

Onze uniek landelijk – in het portugees noemt men dat rural – gehouden camping in de prachtige natuur van Noord Alentejo ligt op enkele kilometers van de grens met Spanje – Extremadura, op ongeveer 90 km vanaf de spaanse provincie-hoofdstad Cáceres en op een bijna dezelfde afstand van de stad Badajoz.

Naar de unieke Grensgarnizoenstad Elvas, nu ook opgenomen op de Werelderfgoederenlijst van de Unesco, is het 80 km en naar het eveneens mooie Évora, waarvan het historisch centrum op de Werelderfgoederenlijst staat, is het maar 120 km.

Er zijn 2 manieren om de routes naar de Camping Beira-Marvao in Alentejo uit te leggen, u krijgt hierna eerst de korte omschrijving en daarna krijgt u per richting een uitgebreide omschrijving, waarbij wij ook de campingborden voor u op de foto hebben gezet.

1) Vanuit Spanje – het oosten – Salamanca – Cácares – Valencia de Alcántara / Portugal – na de grens tot de 1e rotonde – op de rotonde ziet u de campingpijl naar rechts, dus richting Beirã – Marvão – na 2 km linksaf slaan (Vale de Rodao) – na 80 meter rechtsaf – einde van deze weg rechtsaf naar de camping.

2) Vanuit zuid-Portugal – Algarve – Beja – Évora – IP2 richting Portalegre – u rijdt langs Portalegre af tot de weg omhoog loopt, tot aan het verkeersbord

Marvão / Espanha – hier gaat u rechtsafImagen 2149 – kort daarna een rotonde, deze neemt u naar links.

Deze mooie weg is de N359 (door de natuur en langs enkele leuke plaatsjes) en deze volgt u tot aan de rotonde Portagem.

Op de rotonde Portagem ziet u een campingbord naar links, hier gaat u naar links –  richting Beirã – Marvão.

Na  2 km ziet u een 1e mogelijkheid om linksaf te gaan, op deze splitsing staan de borden met “Casa de Campo” en “Vale de Ródão“. Neem deze afslag, sla dan na al 80 meter rechtsaf de Vale de Ródão in. Hier geniet u van een prachtig uitzicht.

Aan het einde van deze stille weg ziet u het campingbord met de pijl naar rechts, na 1 km bent u al bij de camping.

—–

Maar: Bent u deze afslag voorbij gereden, dan ziet u na ongeveer 2 km een grote splitsing naar links. Met een campingbord – ga hier naar links – vervolgens volgt u de grote blauwe campingborden met onze naam er op.

3) Vanuit Noord-Portugal – Guarda – Gouveia – Fundão – Castelo Branco – IP2 richting Lissabonafslag Portalegre nemen – afslag Alpalhão en hier op de 1e rotonde rechtsaf, richting C de Vide. Na het tankstation Galp komt een rotonde, neemt u deze rechts via een nieuw aangelegde weg. Aan het einde van deze weg (dit wijst echt zichzelf) houdt u op de rotonde (Marvão – Espanha) rechts aan. U komt langs de toegang naar supermarkt Pingodoce.

U vervolgt de asfaltweg tot op 1700 meter links de afslag Barretos staat aangegeven, met een campingbord. Hier linksaf. Na 1600 meter eindigt deze weg en gaat u naar rechts, u bent al op de weg die naar de camping Beira-Marvao gaat.

4) Vanuit Portalegre-stadscentrum – vanaf centraal plein “naar boven” richting Ribeira da Nisa – op rotonde wordt Marvão en Espanha aangegeven – deze rechts aanhouden, weg door diverse plaatsjes volgen tot voorbij Sao Salvador de Aramenha de rotonde Portagem – hier staat een campingbord naar links – volg richting Beirã – Marvão – Na  2 km heeft u de 1e mogelijkheid om linksaf te slaan, op deze splitsing staan de borden met “Casa de Campo” en “Vale de Ródão“.

Neem deze afslag, sla dan na 80 meter rechtsaf de Vale de Ródão in. Hier geniet u van een prachtig uitzicht.

De uitgebreide routebeschrijvingen:

Komt u vanuit oosten, dus vanuit de richting Spanje, via SalamancaCáceres, dan is de weg naar de camping heel eenvoudig. U houdt de route aan naar Valencia de Alcántara, dat gezellige spaanse plaatsje ligt op plm 8 km vanaf de grens met Portugal.

U tankt pal voor de grens nog even de veel goedkopere spaanse benzine of diesel. Hier ziet u op het terrein van het tankstation ons eerste campingbord al staan.

Direct na het tankstation bent u op de grens met Portugal. Aan de rechterkant ziet u de mooie rotsformaties, waarin ook de vale gieren hun nesten hebben, een paar kilometer verder ziet u rechts voor u het indrukwekkende Kasteelbolwerk Marvão opdoemen.

Na de grens rijdt u nog ongeveer 7 km tot aan Portagem. Hier komt u uit op een rotonde, hier houdt u rechts aan, ook hier ziet u het campingbord,

u neemt dus op de rotonde de 1e afslag naar rechts en gaat u vervolgens rechtdoor. Beirã, waar de camping ligt en Marvão staan natuurlijk aangegeven, ook Santo Antonio das Areias.

Na  2 km ziet u een 1e mogelijkheid om linksaf te gaan, op deze splitsing staan de borden met “Casa de Campo” en “Vale de Ródão“. Neem deze afslag, sla dan na 80 meter rechtsaf de Vale de Ródão in. Hier geniet u van een prachtig uitzicht. Aan het einde van deze stille weg ziet u het campingbord met de pijl naar rechts, na 1 km bent u bij de camping.

Bent u deze afslag voorbij gereden, dan ziet u na ongeveer 2 km een grote splitsing naar links. Met een campingbord – ga hier naar links – vervolgens volgt u de grote blauwe campingborden met onze naam er op.

Imagen 059Hier gaat u linksaf.

Bij de “splitsing” Santo Antonio das Areias laat u de toegang tot dit plaatsje rechts liggen, u ziet links-wijzend al het bord met Beirã + ook hier ons campingbord met een pijl naar links.

U volgt dus dezelfde provinciale weg tot aan Barretos. In Barretos staat een 50 km-verkeerslicht (de eerste na S. Antonio d. Areias). Ook hier staat ons campingbord, met een pijl naar links, dus gaat u linksaf.

Hier, op de M524, ziet u na 2300 meter aan uw linkerhand de camping, maar duidelijk vooraf ziet u 3 vlaggen al trots op onze bergkam wapperen.

—–

via centrum van de stad Portalegre – dan krijgt u richting de noordkant op de rotonde (Ribeira da Nisa) voor de uitgang van Portalegre het bord met Marvão – Espanha te zien.U volgt dit bord, de N359 op, dus op de rotonde rechts aanhouden. Via een hele goede weg komt u langs leuke plaatsjes, u blijft dezelfde weg gewoon volgen en vrij snel ziet u al dat u in de concelho Marvão bent aangekomen.

Nadat u ook Alvarrôes bent gepasseerd komt u door het kleine plaatsje Sao Salvador da Amarenha. Ook hier ziet u een 50-km verkeerslicht wat alleen op rood gaat als u harder dan 50 rijdt en ook hier volgt u gewoon dezelfde weg.

U komt aan in Portagem en voor u ziet u de rotonde, hier ziet u een campingbord naar links:

u neemt de rotonde 3/4 naar links (rechtdoor is niet mogelijk, dus eigenlijk gaat u gewoon linksaf) en zo komt u op de weg die hiervoor vanaf dezelfde rotonde is omschreven.

Want op het stukje waar u dan “rechtdoor” gaat, daar ziet u weer het campingbord om aan te geven dat u op de goede weg rijdt.

Imagen 1789

—————

Komt vanuit het zuiden van Portugal – zoals vanaf Elvas of Beja en Evora – via Portalegre -, dan laat u de stad rechts van u liggen, u rijdt langs Portalegre af tot de weg omhoog loopt,

tot aan het verkeersbord Marvão / Espanha N359, die u hieronder ziet


– hier gaat u rechts – na 50 meter ziet u een rotonde, deze neemt u linksaf – dan ziet u het bord naar rechts richting Marvão – Espanha

deze afslag neemt u en deze weg voert u over de groene route door het nationaalpark en u vervolgt gewoon tot Portagem – daar op de rotonde linksaf, als hierboven omschreven.

Bent u in het centrum van Castelo de Vide, ga dan naar de Bombeiros (Brandweerkazerne) hier kunt u linksaf de “klinkerweg” op. Hier ziet u ook het campingbord met de naam Camping Beira-Marvao in het perkje staan.

Deze bestrate weg neemt u en u rijdt al op de weg die langs de camping Beira-Marvao gaat.

Dit is écht een mooie weg – met een schitterend en ook best wel uniek wijds uitzicht – deze weg gaat over in asfalt en loopt langs de buitenkant van Castelo de Vide, u zit al op de weg richting de camping. Als u het stadje “verlaten” hebt, dan loopt de asfaltweg iets naar beneden en aan het einde ziet u het campingpijl bord naar rechts staan, pal onder het bord wat naar Beirã verwijst.

Nog 5000 meter en u bent bij de camping, midden in de natuur en gaat u genieten van de totale panorama wat onze camping en de unieke omgeving u te bieden heeft.

U bent de hele dag welkom, wel is het dat u het even tijdig laat weten als u denkt pas veel later na 21.00 uur aan te kunnen komen. Wij zorgen dan voor een mooie plaats waar u in ieder geval tot de volgende ochtend rustig kunt staan en u dan misschien een nog mooiere plaats naar uw zin wilt kiezen.

Bent u al in de buurt én twijfelt u of u wel op de goede weg zit naar onze Camping Beirã-Marvão, bel ons gerust even, dan proberen wij u natuurlijk én graag verder te loodsen, zodat uw weg naar de camping het gemakkelijkst voor u is.

Schematische eenvoudige routekaart naar de camping

Telefoon: 00351 935 041 588

Mailadres: info@campingbeiramarvao.com

Een nieuw schema van de gemakkelijkste route naar de camping – ook de weg door de Vale de Ródão is hier in het groen duidelijk aangegeven.

Door er hieronder 1x op te klikken kunt u hier een duidelijke print van maken.