Naar Alentejo

Naar Alentejo

De afstand per auto van Utrecht naar Marvão is via de A10 ongeveer 2060 km. Via Bordeaux, Burgos, Salamanca, dan binnendoor via het hoger gelegen Guarda en Castelo Branco en vervolgens door richting Lissabon, om bij de aanduiding Portalegre de snelweg te verlaten.

De route die de meeste van onze gasten rijden, over goed geasfalteerde wegen – is vanuit Salamanca, dan via Plasencia en Cáceres naar de Portugese grens. Cáceres ligt op ongeveer 100 km vanaf de camping.

Of, dat is natuurlijk als u vanuit de spaanse zuidkust naar hier komt, vanuit het iets zuidelijker van ons gelegen gezellige Spaanse provincie hoofdstad Badajoz in Extremadura.

De weg vanaf Salamanca is een hele mooie route, over goede wegen, het is vanuit Nederland ongeveer 19 uur rijden, natuurlijk is het altijd verstandig om voldoende rust te nemen en te eten. Uw vakantie is bij uw vertrek toch al begonnen?

Met het vliegtuig zijn er verschillende mogelijkheden, via Lissabon, Madrid, Porto of Faro in de Algarve.

Transavia, Vueling, Ryanair en Tap vliegen ook als lowcost dagelijks op Lissabon, maar ook op Porto.

Komt u met het vliegtuig, dan is het natuurlijk nodig om een auto te huren, huurt u deze vanuit Nederland of België, dan is dat meestal een stuk goedkoper dan dat u hier na aankomst vanaf het vliegveld een auto gaat huren. In de meeste gevallen gebruikt u bij aankomst op het vliegveld een gratis transferauto of busje naar de locatie waar de huurauto voor u gereed staat.

Een rechtstreekse nacht- hotel/slaap-treinverbinding tussen Madrid en Lissabon – via Marvão-Beirã – op 15 augustus 2012 gestaakt.

De Rede de Expresso snelbus naar en uit Lissabon komt meerdere keren per dag aan in Castelo de Vide – op maar 7 km vanaf de camping. Sinds eind 2016 rijdt deze bus ook naar de toegang van Marvao, maar via die kant bent u iets verder van de camping af. Natuurlijk kunnen wij afspreken om u van de halte af te halen. Neemt u een taxi vanaf C de Vide, dan kost deze ongeveer 10 euro.

Maar ook voor een uitgebreid bezoek vanaf de camping aan Lissabon is deze snelle busverbinding aan te raden, hij rijdt 2 keren per dag, het is goedkoop en snel en u heeft natuurlijk geen enkel probleem meer met het parkeren in het centrum van de hoofdstad van Portugal.

Enkele van de vele interessante plaatsen met de afstand vanaf onze camping:

– Beirã, ligt op 3 km vanaf de camping – met het oudste treinstation aan de spaanse grens, een foto waard

– Barretos 2 km  – de aldeia (bij-dorpje/wijk) dichtst bij de camping – van hier vertrekt ook een bus naar Marvão

– Campo Maior ligt vlakbij het UNESCO Werelderfgoed Elvas, op 72 km, kort voor de Spaanse grens met de levendige spaanse provinciehoofdstad Badajoz – Koffiefabriek Delta en hier ook het Koffiemuseum en de Delta Bodega

– Castelo de Vide – de camping ligt op maar 7 km vanaf dit stadje met een leuk gezellig centrum, diverse restaurantjes, er zijn regelmatig grote toeristische en historische activiteiten, de Joodse Wijk, het Joods Museum en een mooi kasteel. Ook een Via Ferrata en een ideaal startpunt voor Parapenten, niet te vergeten het natuurlijk ogende stuwmeer om te zwemmen en te duiken, maar er is meer en daarover informeren wij u graag op onze pagina over Castelo de Vide

– Marvão 10 km vanaf de camping  – het door de Moren uniek gebouwde fort-kasteel met binnen de muren het wit dorpje “Santa Maria de Marvão”, op 860 meter op de top van de Serra do Sapoio – beneden de Taag het hoogst gelegen gebergte van Portugal.

– Portagem 6 km – met een gratis rivierzwembad en enkele goede restaurants

– Portalegre ligt op 26 km vanaf de camping Beira-Marvao – het is de districts-hoofdstad. Hier vindt u enkele grotere warenhuizen, zoals Leclerc, Continente, Intermarché, Bricomarché, Maxmat, Lidl e.d.

– Ponte de Sôr 86 km naar de westrichting vanaf onze camping

– Entroncamento 123 km  met het regionale trein-hoofdstation + het spoorwegmuseum

– Élvas 81 km – toegevoegd aan de lijst van de UNESCO lijst van werelderfgoederen – een oud groot fort als druk bezocht stadje met nog een fort en daarnaast nog een fort, gebouwd in de vorm van een ster en nog een fort, een als authentiek militair museum ingericht verdedigingswerk

– Évora 134 km – UNESCO Wereld Erfgoed – met veel marmer,  de kerk met de uit beenderen gebouwde kapel, de romeinse tempel en veel meer bezienswaardigheden, zeker de moeite van een leuke dagtrip vanaf de camping waard

– Lissabon ongeveer 230 km – met het oude historische centrum en daar in de brede winkelstraten de diverse restaurants in de open lucht, de unieke oude trammetjes – hier de electra genoemd -, het presidentiële paleis met daarnaast de meest originele beléms (pastel de nata), maar ook een uniek kasteel en daar tegenover staan weer de stille schone strandjes langs de kustweg waar je gewoon een poosje kunt verblijven.

– Porto 347 km

Bewerken