In de Winter

In de Winter

Wintervakantie in Portugal

De camping, aan de spaanse grens met Extremadura, een goed uur vanaf Cáceres, ook een goed uur vanaf Badajoz, kan een mooi onderdeel zijn voor uw reis om in zuid-Europa te overwinteren.

Overwinteren kan in de mooie natuur van Alentejo, op onze natuur camping met Nederlandse eigenaren.

Voor de komende wintermaanden, van 1/11 – 31/03 hanteren wij voor u het laagste wintertarief kamperen in Portugal. Deze uniek lage prijs geldt tot en met de maand maart en dat betekent slechts 220 € + el. per maand voor een plaats met 2 personen. 

De camping is deelnemer bij de SVR – Stichting Vrije Recreatie, donateurs krijgen bij ons korting.

De belangstelling (incl reserveringen) voor de komende periode tekenen zich in deze zomer al duidelijk af, om teleurstelling te voorkomen raden u aan om wel vooraf te reserveren.

Bent u van plan om voor een korte of langere periode op de camping langs te komen, stuur ons dan even een e-mailbericht, of belt u ons even, dan vertellen wij u graag of er nog plaats is.

Ons telefoonnummer is +351 935 041 588

Reserveren voor een periode in de herfst of winter is niet verplicht, de camping blijft uit service overwegingen ook in deze winter geopend voor iedereen die onze mooie omgeving wil komen ontdekken, wij dienen echter wel rekening te houden met de COVID-19 preventie die wij toepassen, dus kunnen u zonder reservering geen plaats garanderen.

De camping ligt pal bij de grens met Spanje, op maar 100 km vanaf de spaanse provincie-hoofdstad Cáceres.

Marvao is de grensplaats van Portugal met Spanje. Gaat u vanaf hier de spaanse grens over, dan bent u al in het noordelijke deel van Extremadura en ook deze regio met de typisch spaanse plaatsjes, om te beginnen Valencia de Alcántara, heeft de gasten van onze camping veel te bieden. De camping bevindt zich niet alleen in het – ook door alle openheid ervan – unieke Natuurpark Serra de Sao Mamede, maar via een “overlapping” ook nog eens in het Internationale Natuurpark De Taag.

Als u van tevoren voor een “langere periode” reserveert, heeft u de garantie dat u op Camping Beira-Marvao Alentejo de absolute zekerheid van een mooie ruime plaats.

In de winterperiode houden wij voor langer verblijf (minimaal 2 maanden) 1 gedeelte van de camping voor de overwinteraars beschikbaar. Dit is het  “bovenste” gedeelte met volledig vrij uitzicht op de directe omgeving van het terrein, waarop eveneens het sanitairgebouw staat.

Voor de passanten is eventueel het mooie groene achterterrein beschikbaar.

Mede door het toepassen van een goede Corona preventie is het aantal plaatsen voor de wintermaanden is op onze camping niet onbeperkt, het is onze keuze om de gasten die hier komen overwinteren alle mogelijke leefruimte te geven en dat betekent dat het aantal plaatsen beperkt zal blijven.

De “winter” is voor de camping relatief kort, in april is het alweer volop seizoen draaien en dat duurt tot en met oktober. De overige maanden zien wij als de winterperiode.

Wij hebben deze camping uit- en met heel veel genoegen en vinden het – mede door de unieke ligging in ook weer een echte natuurrijke omgeving, met veel wandel- en fietsroutes. De camping is o.a. perfekt voor de hondenbezitters, want naast fietsen kan ook heerlijk worden gewandeld. Daarbij heeft de gast op de camping alle rust van de natuuromgeving, met amper verkeer daarin.

Het is mede door de ligging aan de grens met Spanje, dat wij uit service overwegingen open willen blijven.

De camping biedt in deze periode:

  • de kiosk/receptie is beperkt geopend – de aanwezige bel werkt altijd
  • de vers broodservice, deze gaat ook in deze periode 7 dagen per week door
  • elke dag kan voor de gasten worden gekookt, de complete maaltijd zijn take-aways
  • de camping beschikt over alle wandel– en fietsmogelijkheden in de omgeving
  • gratis en onbeperkt wifi in de omgeving van de kiosk, tegen een geringe vergoeding per maand kan ook uw eigen internet in uw caravan of camper worden geregeld
  • huisarts die desgewenst ook visites op de camping doet
  • u verblijft in een mooie, rustige en zeker ook veilige omgeving

Eén van de extra services die wij voor de eigenaren van een camper hebben, dat is het beschikbaar stellen van onze kleine personenauto. Dat is handig voor als u gewoon even boodschappen wilt doen. Wij verhuren de auto niet, maar stellen hem tegen een vergoeding van de kosten beschikbaar.

Naar zeldzame vogels kijken, er van genieten, ze fotograferen en filmen

Rustzoekers en bird watchers, hebben hier de herfst- winter- en voorjaarsperiode van hun leven. In onze directe omgeving verkeren veel ooievaars, waaronder zelfs de meer zeldzame zwarte ooievaar. Maar er is werkelijk nog veel meer. Op onze pagina over de birdwatching treft u hierover alle mogelijke informatie aan.

Het gedeelte van de camping wat in deze periode geopend is, levert bij zon de meeste profijt daarvan op. Het achterdeel van het landgoed is in de wintermaanden grotendeels zonder zon, dat terrein houden we voor het kamperen gesloten. Als gast kunt u er natuurlijk wel gewoon op en dat kan voor de vogelaar wel zo prettig zijn.

Houdt u van korte of lange wandelingen en mooie fietstochten, dan bent u hier aan het juiste adres, wij hebben alle informatie voor u.

Komt u tijdens uw overwinteringsreis in deze omgeving, dan weet u dat tijdens de late herfstperiode en winter + tijdens het vroege voorjaar, de camping aan de spaanse grens met Extremadura voor u geopend is.

Uw hond is welkom, wel spreken wij met de gasten graag de duidelijke spelregel af dat het regelmatig even buiten de camping uitlaten echt wel bij de hondenvakantie behoort. Direct buiten de camping zijn daarvoor hele mooie, rustige en zeker ook autovrije paden aanwezig. U loopt met uw hond in de unieke natuur zonder een auto tegen te komen.

Om ervoor te zorgen dat elke gast vrijwel de komende zomer door kan genieten van een groene grasmat, gelden er enkele regels voor het gebruik van bodembedekking onder uw luifel voor bezoekers met een toercaravan of camper met voortent.

Enkel het gebruik van een geperforeerde rubbermat of -kleed is toegelaten onder uw luifel. Andere materialen werken namelijk verstikkend voor het gras, daarom zijn deze niet toegelaten. Elk jaar doen wij ons best om in de wintermaanden het gras weer te laten groeien. Heeft u een ander soort materiaal, overleg dan vooraf even met ons?

De campingkortingen die wij graag hanteren zijn nooit cumulatief. U krijgt, als u lid bent van een toeristische organisatie of campingvereniging die wij erkennen, altijd de korting die voor u het meest voordelig is.