In de Winter

In de Winter

De camping als onderdeel voor uw mooie reis om in zuid-Europa te overwinteren.

Betaalbaar overwinteren kan in de mooie natuur van Alentejo, op onze natuur camping met Nederlandse eigenaren.

De camping is deelnemer bij de SVR – Stichting Vrije Recreatie.

Bent u van plan om voor een korte of langere periode op de camping langs te komen, stuur ons dan even een e-mailtje, of belt u ons even, dan houden wij graag rekening met uw aankomst.

Ons telefoonnummer is +351 935 041 588

Reserveren voor een periode in de herfst of winter is niet verplicht, de camping blijft uit service overwegingen ook in deze winter geopend voor iedereen die onze mooie omgeving wil komen ontdekken.

Ook passanten komen op onze camping voorbij, dat zijn de rondtrekkende kampeerders die tijdens hun winterrondreis enkele dagen, of een paar weken, op de camping komen logeren. De camping ligt immers pal bij de grens met Spanje, op maar 100 km vanaf Cáceres.

Marvao is de grensplaats van Portugal met Spanje. Gaat u vanaf hier de spaanse grens over, dan bent u al in Extremadura en ook deze regio met de typisch spaanse plaatsjes, om te beginnen Valencia de Alcántara, heeft de gasten van onze camping veel te bieden. De camping bevindt zich niet alleen in het – ook door alle openheid ervan – unieke Natuurpark Serra de Sao Mamede, maar via een “overlapping” ook nog eens in het Internationale Natuurpark De Taag.

Als u van tevoren voor een “langere periode” reserveert, heeft u wel de garantie dat u op Camping Beira-Marvao Alentejo de absolute zekerheid van een mooie ruime plaats.

In de winterperiode houden wij 1 gedeelte van de camping voor de overwinteraars beschikbaar. Dit is het  “bovenste” gedeelte met volledig vrij uitzicht op de directe omgeving van het terrein, waarop eveneens het grootste toilet gebouw staat.

Het aantal plaatsen voor de wintermaanden is op onze camping niet onbeperkt, het is onze keuze om de gasten die hier komen overwinteren alle mogelijke leefruimte te geven en dat betekent dat het aantal plaatsen beperkt zal blijven.

De “winter” is voor de camping relatief kort, in april is het alweer volop seizoen draaien en dat duurt tot en met oktober. De overige maanden zien wij als de winterperiode.

De camping biedt in deze periode:

  • de kiosk/receptie is beperkt geopend – de aanwezige bel werkt altijd
  • de vers broodservice, deze gaat ook in deze periode 7 dagen per week door
  • elke dag kan voor de gasten worden gekookt, de complete maaltijd wordt naar uw caravan of camper gebracht
  • natuurlijk heeft de camping alle wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving
  • gratis en onbeperkt wifi in de omgeving van de kiosk, tegen een geringe vergoeding per maand kan ook wifi in uw caravan of camper worden geregeld
  • huisarts die desgewenst ook visites op de camping doet
  • u verblijft in een rustige en zeker ook veilige omgeving

Eén van de extra services die wij voor de eigenaren van een camper hebben, dat is het beschikbaar stellen van onze kleine personenauto. Dat is handig voor als u gewoon even boodschappen wilt doen, of om juist die leuke excursies te maken die je met de camper gewoonweg niet echt kunt maken. Wij verhuren de auto niet, maar stellen hem tegen een vergoeding van de kosten graag beschikbaar.

Naar zeldzame vogels kijken, ze fotograferen en filmen

Rustzoekers en bird watchers, hebben hier de herfst- winter- en voorjaarsperiode van hun leven. In onze directe omgeving verkeren veel ooievaars, waaronder zelfs de zwarte ooievaar. Maar er is werkelijk nog veel meer. Op onze pagina over de birdwatching treft u hierover alle mogelijke informatie aan.

Het gedeelte van de camping wat in deze periode geopend is, levert bij zon de meeste profijt daarvan op. Het achterdeel van het landgoed is in de wintermaanden grotendeels zonder zon, dat terrein houden we voor het kamperen gesloten. Als gast kunt u er natuurlijk wel gewoon op en dat kan voor de vogelaar wel zo handig zijn.

Houdt u van korte of lange wandelingen en mooie fietstochten, dan bent u hier aan het juiste adres, wij hebben alle informatie voor u.

Komt u tijdens uw overwinteringsreis in deze omgeving, dan weet u dat tijdens de late herfstperiode en winter + tijdens het vroege voorjaar de camping geopend is.

Uw hond is welkom, wel spreken wij met de gasten graag de spelregel af dat het regelmatig even buiten de camping uitlaten wel bij de hondenvakantie behoort. Direct buiten de camping zijn daarvoor hele mooie autovrije paden aanwezig.

De campingkortingen die wij graag hanteren zijn nooit cumulatief.