Over de Camping

Over de Camping

De mooie Natuurcamping Beirã-Marvão Alentejo bestaat uit een 3 hectare groot landgoed met verschillende soorten fruitbomen, kurkeiken, eucalyptus, kastanjebomen en de boomgaard met 140 olijfbomen.

Elk jaar plukken wij de olijven om hiervan onze biologische olijfolie te laten persen, tot nu toe is het gelukt om elk jaar de extra virgin kwaliteit te verkrijgen. Olijfolie is lekker gezond, het is immers volledig cholesterol vrij. Zo lang de voorraad strekt is het mogelijk om de zuivere olijfolie – extra virgin – van onze eigen olijfbomen te verkrijgen, u krijgt dan de echte koud geperste olijfolie.

Ook in onze keuken gebruiken wij uitsluitend onze biologische olijfolie.

Natuurlijk is vers geplukt fruit het allerlekkerst

Wij hebben diverse rassen vruchtenbomen en vruchtdragende struiken geplant, zoals de sinaasappel en de navels – mandarijnen – kleine en grote vijgen – verschillende soorten appels, zelfs de goudreinet – kersen – abrikozen – perziken – frambozen – nesperas (een zoete tropische vrucht die je met kaneel eet) – verschillende soorten pruimen – nectarine en meer.

Op de camping vindt u ook grote kurkeiken bomen, hier ook sombreros genoemd. De kurk wordt een keer per 9 jaar verwijderd en enkele van deze bomen op de camping zijn honderden jaren oud.

Deze bomen zijn voor deze natuurrijke omgeving landsschap bepalend en daar is het bijna 30 duizend hectare grote beschermde Natuurpark Serra de São Mamede met recht trots op.

Bij de ingang van de camping staat onze kiosk/receptie, deze hebben wij gecombineerd met een gezellig terras voor uw kopje koffie, cappuccino, een koud biertje, wijntje ……..

Hier serveren wij – in het seizoen 7 dagen per week – vanuit onze nieuwe keuken ook uw maaltijd. Dat kan een volledige maaltijd zijn, “van de kaart”, maar ook bereiden wij met plezier hartige snacks voor u.

Als uw wilt kunt u uw maaltijd natuurlijk ook meenemen naar uw tent, caravan of camper.

Van te voren brood inslaan (meenemen) hoeft niet, de warme bakker brengt elke ochtend (op tijd) het die nacht vers gebakken brood langs. Wat u de avond eerder heeft besteld, dat krijgt u voor 9 uur aangeleverd. Er is ook een enorme keuze aan de typische Portugese zoete en hartige snacks. Ook deze worden op bestelling voor u gemaakt en krijgt ’s ochtends  zo vanuit de bakkersoven aangeleverd.

Het uitgebreide terras van Camping Beira - Marvao

Voor de kampeerders met een tent, caravan of vouwwagen hebben wij ook enkele dag-parkeerplaatsen voor de personenauto’s in gebruik, zodat er niet de hele dag door over het terrein hoeft te worden gereden, wat natuurlijk prettig is voor de welverdiende rust op de camping. Als kampeerder weet u zelf als geen ander dat het gewaardeerd wordt als er zo min mogelijk auto’s langs uw ruime campingplaats komen rijden.

Via het toegangspad komt u op het eerste terrein, waarvan het voorste gedeelte met camperplekken bestemd is voor de grotere campers en de kortverblijvers. Het is duidelijk meer dan zomaar een camperplaats, wij laten graag iedereen maximaal van onze natuurcamping genieten.

Inmiddels zijn ook op dit kampeerveld een aantal volwassen bomen bijgeplaatst
Vanaf dit hele terrein heeft u een schitterend uitzicht over uw ideale vakantieomgeving, op de natuur, de schitterende bergen met hun gevariëerde begroeïng, aan de andere kant ziet u het imposante Kasteel van Marvão wat in de avond sprookjesachtig verlicht is.

Tussen dit terrein en de toegangsweg ziet u een grondstuk met ook weer de trotse oude olijfbomen en het ezel gebeuren, d.w.z. een ruime inloopstal met daar omheen alle grond wat de ezels in gebruik hebben.

Op elk kampeerterrein zijn een aantal tappunten voor drinkwater en er is een nieuw sanitairgebouw met toiletten, douches warm- en koud water, wastafels met spiegels en voldoende stopcontacten voor uw scheerapparaat of haarföhn.

Natuurrijke ruime camperplekken op de camping

Aan de buitenkant van het sanitairgebouw, zijn een aantal typisch portugese wasbakken geplaatst voor als u de was wilt doen. Natuurlijk is een grote droogmolen beschikbaar. Ook voor de afwas zijn een aantal “afwasbakken” aanwezig.

Er is een tappunt met gratis warm water.

Er is een wasmachine beschikbaar, waarmee uw was kan worden gedaan.

Voor het afvoeren van de chemische afval uit de campers en caravans is een aparte afstort, zodat de biologische werking van de septic niet door de chemicaliën zal worden verstoord. Zo helpt u ook het behoud van de natuur weer een handje.Scoutinggroepen genieten een extra korting op deze camping die ook geschikt is voor groepen

Na het eerste kampeerterrein van de camping, waar een prettig windje heerlijk overheen komt, is een terrein met de hoge eucalyptus bomen die voor natuurlijke verkoeling zorgen. Buiten de verkoelende schaduw kunt u hier ook heerlijk in de zon op het natuurterras verblijven, u heeft hier zicht op het nieuwe zoutwater zwembad.

Na het zoutwaterzwembad ligt een ruim ander terrein van de camping, dat is een groot vlak terrein. Ook hier zijn voldoende elektriciteitsaansluitingen en watertappunten. In hoog zomer is dit terrein in de avond koeler dan het eerste campingterrein.

De verlichting op de camping is een oriëntatieverlichting, wat lager bij de grond is aangebracht. Want elke avond veranderd de hemel in een prachtig schilderij waarbij de vele miljoenen grote- kleine sterren flonkeren in de dan intens diepzwarte lucht, zodat u van dat schitterende uitzicht  kunt genieten.

Gedurende de hele zomer ziet u de planeten Saturnus en Mars en andere sterren duidelijk met het blote oog en dan beseft u het draaien van de aarde.

Door het afwezig zijn van lucht- en lichtvervuiling kunt u genieten van een unieke sterrenhemel, inclusief een schitterende Melkweg, de Galaxy, die zich hier uniek laat fotograferen en filmen.

Het tentenveld van de camping, daar lukt het om dit vrijwel het hele seizoen groen te houden

De camping is een perfecte locatie in de ongerepte natuur van Portugal. met vrijwel het hele jaar door een relatief groene bodem. We doen ons best om dat samen met onze gasten zo groen mogelijk te houden. Er zijn parkeerplaatsen, zodat het tentenveld ook een echt veld voor alleen de tenten is en zo wordt het kamperen er voor iedereen een stuk leuker op.

Camperplekken in de schaduw van de olijfbomen

Dat het tweede deel van de camping vrijwel het hele jaar fris groen is, komt omdat de natuurlijke bergwaterbron, waarbij het glasheldere bronwater uit de bergen komt, op de camping aan het einde van dit tweede kampeerterrein ligt en daardoor de bodem fris weet te houden. Vanaf dit terrein – wat ook heel mooi is voor de lang(ere) kampeerders – ziet u de weg die langs onze camping Beirã-Marvão Alentejo loopt niet, u verblijft echt in de natuur van en rond de camping.

In het hoogseizoen is het in Portugal niet toegestaan om open vuur te maken (dat mag in die maanden nergens in Portugal) en het barbecuën op houtskool behoort daar ook toe. BBQ op elektrische plaat en op gas zijn op de camping natuurlijk toegestaan.

De Portugese camping met schone voorzieningen biedt plaats aan kampeerders met grote en kleine tenten, ook zoals wij ervaren hebben met de Campers, ook als deze langer dan 10 meter zijn, grote en kleinere caravans met en zonder voortent, vouwwagens, kampeerbusjes.

Kleinschalig, maar ruim

Camping Beirã-Marvão Alentejo is kleinschalig ingericht, zeker is de camping ook geschikt voor groepen, zoals de leden van een wandelvereniging. Steeds meer groepen wandelaars weten de camping te vinden en gebruiken deze als uitgangspunt voor veel mooie wandeltochten.

Maar wel met de voorzieningen van een groot campingterrein en dit laatste vertaalt zich heel eenvoudig in heel veel ruimte voor onze gasten. De camperplekken en tentenplaatsen zijn niet strak afgebakend. Maar ook op het gebied van het sanitair, de ruime regendouches, de wastafels met grote spiegels en ook met voldoende stroomvoorzieningen is aan het comfort voor de kampeerders gedacht.

Voor het halen van drinkwater hoeft u ook nooit ver te gaan, er is een groot aantal tappunten op het kampeerterrein.

De kiosk van de camping

Er is draadloos WiFi om onbeperkt gratis te internetten. Glasvezel heeft ons gebied nog niet bereikt. Begin 2017 is een satellietverbinding geïnstalleerd, zodat de gasten van de camping ook met de nodige Mega-snelheid hun mailtjes en krantje kunnen downloaden. De gratis WiFi zone is de omgeving van de receptie.

Huisdieren zijn welkom, maar het aantal beschikbare plaatsen is op onze camping niet onbeperkt. Daarom is het handig om vooraf even te informeren of er voor de periode die u kiest wel plaatsen beschikbaar zijn.

De hond moet wel aangelijnd zijn én blijven, terwijl wij de eigenaren vriendelijk vragen om de geldende hele eenvoudige spelregels te accepteren.

Op de camping bent u heel dichtbij leuke mogelijkheden om heerlijk met uw dier te gaan wandelen en wat verderop kunt u uw hond ook lekker loslaten. U draagt natuurlijk zelf altijd de verantwoording voor het gedrag van uw hond.

Het is natuurlijk verstandig om wel rekening te houden dat buiten de camping ook schapen en geiten grazen. Formeel moeten de honden volgens de wet aangelijnd worden gehouden, maar dat is in alle landen van Europa wel het geval.

Camperservice: Het toilet van uw kampeerwagen kan naast het sanitairgebouw in de daarvoor aanwezige stortbak worden geleegd.

Als gast ontvangt u bij aankomst een door ons samengestelde informatie met – naast de vele wandel- fiets– en autoroutes – alle nuttige info om het verblijf van alle gasten zo prettig mogelijk te maken.

Autoservice van de camping

Komt u met een camper en u wilt een plaatsje in de directe omgeving van de camping bezoeken, dan kunt u uw kampeerwagen ook gewoon veilig op de camping laten staan. U kunt gebruik maken van de personenauto-service die wij u graag bieden met een kleinere personenauto, waarmee u gemakkelijker naar de leuke bezienswaardigheden kunt rijden. Hiervoor hebben wij voor u een personenauto beschikbaar, gemakkelijk te rijden over de smallere wegen.

U kunt dan ook gemakkelijk op plaatsen komen waar u met de camper niet mag rijden. Het kan veel prettiger zijn om een dorpje met de kleine auto te doen, waar met de camper moeilijker gemanoeuvreerd moet worden.

Deze kleine personenauto kunt u natuurlijk ook gebruiken voor het doen van uw dagelijkse boodschappen, zodat u ook daarvoor uw camper lekker kunt laten staan en u dus ook geen parkeerprobleempjes in de centra van de stadjes en dorpjes heeft.

De camping met Nederlandse eigenaren ligt aan de Estrada de Castelo de Vide bij het dorpje Beira in de gemeente Marvao.