Portalegre

Portalegre

De districts-hoofdstad is Portalegre en ligt op 27 km afstand van onze landelijk gelegen camping Beirã-Marvão Alentejo.

De mooiste route om er te komen is via Portagem, u rijdt dan over een groene route, dus met een hoge betekenis voor het toerisme

Er is een deel aan de buitenrand van de stad waar u met de auto heel gemakkelijk komt, daar ziet u de grote warenhuizen en supermarkten bij elkaar. Van Leclerc tot Continente, met daarbinnen ook nog Worten voor uw electronica zoals betaalbare simlock vrije mobieltjes, NOS en Vodafone voor uw internetstick en voor uw unieke portugese bouwmaterialen zoals kranen en ander materiaal wat typisch portugees is, alsook specifieke gereedschappen is er MaxMat, een soort Gamma.

Er naast zijn nog andere grote warenhuizen te bezoeken, zoals Bricomarché en Intermarché, Minipreco, de Lidl.

Zoekt u meer iets wat men hier in Portugal specifiek voor de tuin gebruikt of wilt u gewoon weten wat hier op het gebied van de tuin én de moestuin wordt aangeboden, dan is een bezoekje aan de Agriloja aan te bevelen.

Natuurlijk hebben wij een overzichtelijk routekaartje voor onze gasten beschikbaar en daarop staan vrijwel al deze winkels aangegeven.

Pal bij deze concentratie van grotere winkels is er het industrieterrein en daar zijn de autodealers, winkels voor auto-onderdelen, fietsen en motoren gevestigd.

Daarbij ziet u ook het stadion en daarnaast is elke derde zondag van de maand de grote “zigeuner” markt te vinden.

Ook naast het voetbalstadion vindt u het grote Kartodrome waar elke dag vanaf 16.00 uur tot in de avond karts kunnen worden gehuurd. In onze gasteninformatie staat daar meer informatie over.

Een oude nog te restaureren mooi barok gebouw, ook gediend als hospitaal. Kapel aan de buitenkant en binnen is het een ruimte voor scouts, in het centrum van Portalegre

Het in barok gebouwde voormalig ziekenhuis, nu bejaardenonderkomst en de Kapel Espiritu Santo staat in het centrum, naast het centrale park Rossio.

Het historisch centrum van Portalegre

In het historisch centrum van Portalegre ziet u nog veel meer een groot deel van de oude historie als toegang tot de pittoreske oude binnenstad met de smalle winkelstraatjes die vaak stijl omhoog en omlaag lopen, de oude kathedraal die zeker het bezoeken waard is, welke oude historie soepeltjes overgaat in de inmiddels aanwezige nieuwbouw.

Het centrale plein, de “Rossio”,  is omgeven door een mooi aantal barretjes en restaurantjes, waar u heerlijk van de locale en regionale gerechten kunt genieten en ook hier echt tegen  zeer redelijk betaalbare prijzen.

Bent u in Portalegre, dan is een bezoek aan het Tapijtenmuseum, gevestigd in een voormalig Jezuietenklooster, zeker de moeite waard.

Kathedraal Se, in het historisch centrum van Portalegre

Het is leuk om eens te voet door het historisch centrum van de stad te gaan, hier staat ook de kathedraal Sé de Portalegre. Gebouwd tussen 1556 en 1575.

In de 13e eeuw liet Koning Dinis van Portugal het kasteel in Portalegre als verdedigingswerk bouwen

Het in 1290, door Koning D. Dinis gebouwde kasteel van Portalegre, vervulde een rol in de verdediging van de noord Alentejaanse grenzen. De hoofdtoren werd in de 16e eeuw aan het kasteel toegevoegd.

Het regionale ziekenhuis met de eerste hulp vindt u hier ook in het centrum van deze stad.

Maar er is ook een Centro de Saude in onze gemeente. Terwijl wij voor onze gasten een afspraak hebben gemaakt met een huisarts die hier ook een privé-praktijk heeft en zeer goed voor onze gasten bereikbaar is.