Internationaal Natuurpark De Taag

Internationaal Natuurpark De Taag

El Parque Natural Tajo Internacional is een van de weinige overgebleven toevluchtsoorden voor bedreigde dier- en planten soorten in het ruime leefgebied van de Middellandse Zee. Bezoekers kunnen de wilde dieren in de vele sporen en standpunten van het Park observeren, of zelfs vanaf de rivier de Taag aan boord van het Balcón del Tajo vanaf de boot bekijken. Deze boot vaart tussen een aantal plaatsen over deze mooie rivier, op de camping geven wij onze gasten daar graag meer informatie over.

Romeins Verdedigingswerk Romeinse brug in Alcantara

Zeer weinig plaatsen op de op het Iberisch schiereiland hebben een zo interessante mix aan biodiversiteit, het is een ware mix van verschillende culturen, de keuken én een speciale levensstijl.

Het grootste megalithische complex van heel West-Europa vindt u in deze unieke Park, dicht bij de camping Beira-Marvao Alentejo, het bestaat uit niet minder dan 40 prehistorische monumenten,

Het Internationaal Taag Park heeft een enorm rijke flora en fauna en een pakket aan indrukwekkende erfenissen van cultuur en artistieke elementen.

Het park bevindt zich in het zuidwesten van de provincie Cáceres, grenst aan Portugal met de gemeente van Marvao, waar de camping Beira-Marvao Alentejo is gelegen. In het spaanse deel van het internationale park vind je de kleine, maar voor Extremadura hele typische dorpen, zoals Alcántara, Brozas, Carbajo, Cedillo, Herrera de Alcántara, Membrío, Salorino, Herreruela, Santiago de Alcántara, Valencia de Alcántara en Zarza la Mayor.

En dan noemen we nog niet de “deel-dorpen”, los pueblos, zoals Las Huertas, op 4 km vanaf de grens met een leuk grillrestaurant waar onze gasten zich graag een keer laten verwennen.

Brug, gebouwd door de Romeinen in het plaatsje Alcantara, oversteek van De Taag

Het Internationaal Nationaal Park kreeg zijn nominatie op 7 juli 2006 als erkenning van de uitstekende conservatie.

Buiten dit park zijn er in Spanje nog 2 andere gebieden die beschermd zijn, de ZEPA in het spaanse, dat is een speciale beschermd gebied voor vogels en de “LIC”, welk gebied haar belang voor de hele samenleving heeft, zij dragen de verzamelnaam Río Tajo y Riberos,

In 2000 werd het Parque Natural de Tejo International uitgeroepen tot een nationaal park door de Portugezen, dit voor hun deel van dit prachtige internationale park. Ten aanzien van het behoud en natuurlijk onderhoud van de 25,088 hectare, onderhouden de beide landen Spanje en Portugal een zeer goed werkrelatie.

Een gedeelte van het portugese natuurpark Serra de Sao Mamede wordt “overlapt” door het internationale park De Taag.

Mediterrane bossen maken deel uit van de ruwe en echte unieke landschappen, terwijl de rivieren overal in door het park stromen, de Rio Server vanuit Portagem als toevoer voor de Taag. Deze rivier markeert voor een groot deel de grens tussen Portugal en Spanje, de bron bevindt zich in de buurt van Portagem in de gemeente Marvao, niet ver van de camping Beira-Marvao Alentejo, en niet te vergeten de indrukwekkende rivier de Taag en haar andere toevoeraders, de rivieren Salor en Erjas.

Perfekt gebleven Romeinse Tempel in Alcantara bij de door de romeinen gebouwde brug

Bij de brug ziet u een originele Romeinse tempel en u ziet hoe deze verbinding ook als verdedigingswerk is gebouwd. Hier waant u zich terug in de tijden van de Romeinen.Om te zwemmen, zonnen, duiken, het meertje net voorbij de Romeinse brug in Alcantara

Vrij snel na deze brug komt u bij een unieke “cascate”, met een wonderschoon meertje, omringt door hoge rotsen en een aflopend zandstrandje, van waar u kunt zwemmen, duiken, genieten van de natuur en de stilte.

Het ontzagwekkende landschap zorgt voor een prachtige flora en een echte prachtige natuur rond de rivier de oevers en de daar bij behorende uitgestrekte landerijen.

De meeste dier- en plantensoorten zijn beschermd, we noemen er slechts een paar, zoals de keizerlijke Iberische  Adelaar, de unieke zwarte ooievaar, de Gouden Arend, de Slangenarend en de mooie Patrijs, maar ook de Otter en de Emerald Hagedis, evenals de inheemse rivier krab.

Op de camping hebben we bomen die het internationale park zo kenmerken, zoals de oude eik en de kurkeiken, maar in het internationale park maakt ook de gele lis maken deel uit van de interessante plantensoorten, evenals de Cade boom, de stekelige jeneverbes.

Wij hebben voor onze gasten natuurlijk de handige documentatie beschikbaar, het park is een ideale omgeving voor een schitterende dagtocht. Maar dichtbij de camping, pal over de grens bent u ook al snel in Valencia de Alcántara.