Wonen in Portugal

Wonen in Portugal

Op deze pagina kunt u de nodige informatie lezen over het verwerven van leuke woningen tot kleine en grotere boerderijen in het noorden van Alentejo, vanaf dichterbij de camping en ook (al dan niet veel) verderaf, tot bijvoorbeeld in Nisa of Elvas….. Deze pagina met informatie is vaak algemeen, maar ook noodzakelijk als u serieuze plannen tot emigratie heeft.

Maar ook de “tegen de grens aan” gelegen spaanse regio Extremadura kan een mogelijkheid zijn die het overwegen waard is.

Veel (zeg gerust verreweg het meeste) van de meest aantrekkelijke terreinen en al dan niet direct bewoonbare woningen worden niet online aangeboden. Je hebt gewoon de nodige bekendheid nodig om te weten waar nu precies dat ene object ligt wat je het allerbeste zou kunnen passen.

Door de jaren heen hebben wij veel praktijkervaring opgebouwd en niet alleen in Portugal, natuurlijk hebben wij daarbij ook veel meegemaakt en daardoor hebben wij de parate kennis in huis om je op een effectieve manier bij te staan in het zoeken en vinden van het meest ideale object.

Wij zijn in staat om in alle rust, op uw indicaties een serieuze voorselectie te maken op landelijke ligging en betaalbare prijskwaliteitverhouding en wij proberen we ook zo veel mogelijk informatie rondom het object te verzamelen om u, op afstand, al een duidelijk beeld te kunnen geven.

Natuurlijk fungeren wij als camping graag als rustige uitvalsbasis om uw zoektocht naar het droomhuis of boerderij van uw dromen vanuit hier te beginnen.

Onze diensten kunnen bestaan als tolk tijdens de bezichtiging, maar als de wens er toe is, ook als begeleiding van de koper tijdens de hele aankoopprocedure, of de aanloop naar het huren van een mooi huis in de wijde omgeving en daarbuiten.

Als koper, maar zeker ook als huurder, heb je betrouwbare mensen nodig om de transactie te begeleiden. zo dien je naar een advocaat, daar hebben wij voldoende reden voor om dat zondermeer te adviseren. Een contract dient goed en heel degelijk te worden opgesteld. Het bezoek aan de notaris / het registratiekantoor, maar vooraf ook al aan de Belastingdienst. De functie van de notaris en het registratiekantoor verdient een intensieve toelichting.

Je zult meer willen weten over de aannemers, een individuele metselaar voor het standaard eenvoudige werk wat wel gedaan moet worden. Iemand om de grond te onderhouden. De échte electriciens en hun prijskaartje, zodat u niet meer gaat betalen dan de Portugees zelf doet.

De vergunning voor de verbouwing en/of verdere restauratie, de noodzaak daarvoor, of juist helemaal niet, omdat het voor bepaalde vernieuwingen helemaal niet nodig is om die dure uitgaven te doen.

Met deze en mogelijk andere vraagstukken zijn wij u heel graag van dienst, op deze manier weet u zich vertegenwoordigd door een onafhankelijk adviseur die volledig aan uw kant staat. Wij gaan dus geen enkele binding aan met welke woningbemiddelaar of makelaar dan ook, maar willen alleen aan de kant van de koper opereren.

Naast woningen met een lapje grond als leuke moestuin, wat gewoon handig is om een groot deel van uw groenten zelf te laten groeien, of wat meer land als u een paard of ezel wilt houden, horen wij toch ook met enige regelmaat over een toeristisch project.

Dat kan een B&B in Portugal zijn, of een Restaurant of camping. Vaak ook met een redelijke reden, bijvoorbeeld omdat de eigenaren van hun pensioen willen gaan genieten. Er zijn van die momenten dat wij in Portugal zelfs meerdere campings in Portugal te koop weten. Het is vooral bij dit soort projecten wel een moeten om te weten hoe de wetgeving daarover in elkaar steekt, wat daarbij wel en wat eventueel niet geregeld is.

Vooral ook de plaatselijke omstandigheden zouden voor de koper (of huurder) wel een grote rol moeten spelen, zodat je later geen kat in de zak blijkt te hebben gekocht of gepacht. Vooronderzoek gaat niet via een paar emailberichtjes, er moet echt serieus aan worden gewerkt om alles goed op een rij te krijgen.

De prijzen in deze twee landen liggen in het algemeen stukken en stukken lager dan in Nederland en België, maar wees voorbereid om het niet voorziene deel van de investering. Deze is, met een beetje inspanning, best wel heel inzichtelijk te maken.

Ook in Spanje weten wij objecten die variëren van een eenvoudig boerenhuisje met zwembadje en een leuke moestuin er omheen, voor degenen die daar alleen tijdens de vakanties gebruik van willen maken, tot aan een kleine “hacienda” wat midden in de natuur ligt en waar iemand in alle rust kan genieten van al wat de natuur biedt.

 

Bij vragen, twijfel niet maar mail ons gerust even met vragen en wensen, wij kijken dan of, en zo ja wat, wij daarbij voor u kunnen betekenen.

Overigens is het ons voornemen om op deze pagina niet het aanbod te gaan vermelden, wij onderhouden die contacten persoonlijk.

Krijgen wij een “zoekplaatje”, dan kijken wij natuurlijk naar objecten die aan de door u te geven specificaties kunnen gaan voldoen.