Omgeving

Omgeving

De omgeving van Camping Beira-Marvao Alentejo wordt in het bijzonder gezien als één bonk pure natuur waarvan je met volle teugen van kunt genieten.

Voor veel van de gasten is de camping het ideale oord met een heel mooi aantal zonuren, om je volledig te kunnen onthaasten en de natuur om je heen te kunnen beleven. Of dat gaat via mooie wandeltochten direct bij of iets verder vanaf de camping of het nemen van de leukste fietsroutes, een indruk van het unieke plekje in Europa gaat onze regio u zeker geven.

Blik richting de stad Portalegre

Zelfs de districts hoofdstad Portalegre is zo klein dat je hier eerder het grotere dorpsleven beleeft dan welke drukte dan ook, zoals een grote stad kan laten zien. Het is wel handig dat in deze stad op 27 km vanaf de camping de grotere winkels, zoals Continente, Leclerq, Intermarché en Lidl te vinden zijn.

Portugal in rijdend vanaf Spanje richting de camping is het gemakkelijkst en eenvoudigst via Cáceres en daarvoor dan Salamanca. Het is een beleving om vanuit het uniek eigen natuurlandschap van Extremadura de grens van Portugal te passeren, om dan al te ervaren hoe verschillend deze 2 regio’s van elkaar zijn.

Klein meertje met strandje om vrijwel altijd helemaal prive te onthaasten, ook om te duiken

Op de onderliggende pagina’s treft u informatie aan over de belangrijkste onderdelen van de natuur en gemeenten in de regio rond de camping.

Castelo de Vide, een leuk plaatsje op 7 kilometer vanaf de camping en de unieke geschiedenis voor het Jodendom heeft een plaats op onze site en dat u verblijft in 2 internationaal belangrijke natuurparken, zoals het Internationale Park van De Taag en het gebergte van de Sao Mamede, ook dat wordt u graag verder toegelicht.

Mooie fiets en motorroutes langs een natuurmeer bij Castelo de Vide, ook wandelroute voert er langs

Het bij de camping gelegen dorpje Beira wordt met haar uniek stationnetje niet overgeslagen en wij geven de ervaringen van motorrijders door over hun beleving van hun vakantie op de camping en het rijden door de wijde regio rondom de camping.

De schildwacht van de grens, zo werd vroeger het enorme fortwerk van Marvao genoemd, het is ook uniek om te beseffen hoe bijzonder de bouw van dit enorme kasteel moet zijn gerealiseerd en welke geschiedenis dit bouwwerk van meer dan 16 eeuwen oud wel niet heeft.

Veel gasten vinden het leuk om ook bezoekjes over de grens te brengen, gewoon even lekker Spanje in, zoals naar het kurkmuseum in San Vincente de Alcántara en het bezoeken van de winkeltjes en de markt in Valencia de Alcántara, het nog meer ontdekken van de natuur rond deze plaatsen en het bezoeken van unieke voor-middeleeuwse bouwwerken, zoals perfect geconserveerde romeinse bouwwerken.

Alburquerque in de provincie Badajoz, mooie dagtocht vanaf de camping

Bij een dagtochtje naar Badajoz komt u langs het ook weer zo aparte stadje Alburquerque met zijn unieke kasteel.

Het zwemplezier wordt in dit overzicht van de verschillende pagina’s niet vergeten. Op die pagina ziet u waar u – buiten het gebruik van het zwembad met zoutwater op de camping – nog meer kunt genieten van de wateren in de omgeving van de camping, van een uniek rivierzwembad in Portagem tot aan de stuwmeren van Povoa en de Apartadura.

Marvao maakt ook deel uit van de routes die zijn opgetekend door de Meir Levy gids en bekend zijn als de Sefarad routes.

De camping heeft ook het doel om heel campervriendelijk te zijn. Daarom zijn op het 1e terrein ook een aantal speciale camperplaatsen ingericht, daar kan een camper gemakkelijk worden geplaatst. Ook op het altijd wel groene achterland is voldoende ruimte gemaakt als mooie camperplekken.

Tot de campingservice aan de camperaars behoort ook het beschikbaar zijn van een personenauto. Een camper komt niet altijd gemakkelijk in de kleinere plaatsen in Portugal. Om onze gasten met een camper of camperbus hierbij van dienst te kunnen zijn is een kleinere auto beschikbaar. Hierdoor kan nog meer van een verblijf in de schitterende omgeving van de camping worden genoten, naar restaurantjes worden gegaan, boodschappen worden gedaan en monumenten worden bezocht.

De camping staat ook op een aantal routes die groepen samen reizende camperaars volgen en u vindt de camping ook op routeschema’s van campereigenaren, die liever individueel reizen en van de diverse organisaties een mooie route door Spanje en Portugal hebben aangeschaft.