Zwemmen – Waterplezier

Zwemmen – Waterplezier

Het milieu en het in stand houden daarvan op en in de unieke natuurlijke omgeving van onze camping is voor ons belangrijk. Enkele voorbeelden zijn de ingrijpende veranderingen die met het nieuwe zwembad zijn toegepast.

Het zoutwater zwembad is voorzien van altijd zacht helder en vooral ook heel zuiver water. Er worden geen chemische toevoegingen gebruikt.

Het zwembad is voorzien van een vernuft systeem met zout-elektrolyse en automatische kontrole op de Ph-waarde. Met veel minder zout dan in het zeewater.

Hierdoor voelt het water lekker zacht aan, het is veel gezonder, er komen geen allergische reacties op de huid. Het zorgvuldig gedoseerde en constant gecontroleerde zoutgehalte zorgt ervoor dat de groei van bacteriën onmogelijk is. De door onszelf bedachte werking van het filtersysteem zorgt er ook voor dat de algengroei geremd wordt. Het zwemwater op de camping is heerlijk zacht en kristalhelder.

De ervaringen van onze gasten gedurende de eerdere jaren waren voor ons voldoende om door te werken aan de ontwikkeling van de installatie van een heel nieuw zwembad. En ook dat is binnen de voorziene periode weer gelukt.

Naast het zwembad op onze Natuurcamping Beirã-Marvão Alentejo is er – voor in het najaar, tijdens de winter en het vroege voorjaar, een mooi groot binnenzwembad in het vlakbij de camping gelegen dorpje Santo Antonio das Areias.

In het dorpje Portagem, ook dat ligt binnen de gemeentegrenzen van Marvão, is een groot gemeentelijk buitenzwembad. Hier betaalt u een kleine entree.

Pal daarnaast is een natuurzwembad, in de vorm van een veilig rivier-zwembad in de Rio Sever, waar iedereen gratis gebruik van kan maken. De oorsprong, dus bron van deze rivier, ligt op enkele honderden meters afstand en ook die is te bezoeken. Dit betekent wel dat het niet te diepe rivierzwembad behoorlijk frisjes kan zijn, de voorziening is schoon en veilig en aan de kant heeft u de beschikking over grasvelden.

Voorbij de romeinse brug kunnen gasten met de hond tot bij de rivier komen en zijn zij geen overlast voor anderen.

Dichtbij kunt u lekker én betaalbaar eten in o.a. de restaurants Sever, Zé en Tachina. Deze laatste bij de rotonde bovenaan, bij de CA-bank met geldautomaat.

Loopt u langs de kiosk af, dan komt u bij een kerkje met daarachter de beroemde romeinse brug en iets verder doorlopend ziet u aan de rechterkant het restaurant J.J. Videira en daar iets tegenover ook een bar  met buitenterrasje, waar ook gegeten kan worden.

Het mooie meer van Marvao, de Apartadura

Op nog geen 10 en plm 20 km vanaf de camping kunt u ook genieten van de stranden aan de mooie grote stuwmeren die in onze omgeving gesitueerd zijn.

Zoals de Baragem da Apartadura met als doorvoerrivier de Ribeira de Reveladas.

Hier kunnen de watersporten, natuurlijk zonder gebruik van benzinemotoren, worden beoefend. Een steeds meer populaire hobby is het peddelen op het water, er zijn nu ook al opblaasplanken te koop. De stuwmeren bij de camping zijn daar uitstekend geschikt voor.

Dit mooie meer van Marvao ligt binnen de gemeente en behoort tot de waterhuishouding van de Taag, is 8,2 vierkante kilometer groot en op jaarbasis regent het op deze locatie 838 mm. De aanleg van dit stuwmeer begon in 1983 en de oplevering vond in 1993 plaats.

Dichterbij de camping zijn ook andere mogelijkheden om te zwemmen, ook varen met kano’s en waterfietsen op een ander mooi stuwmeer is mogelijk. Dat meer ligt aan de buitenkant van Castelo de Vide. In de zomer is het in het weekend ook mogelijkheid om kano’s en waterfietsen te huren.

Het zoetwater speelplezier in het meer op redelijke afstand van de camping, met leuke prive strandjes

Vanaf de camping “de andere kant uit” gezien kunt u via Beira naar Póvoa en Meadas.  Hier komt u bij een ander groot waterreserve en dat is de mooie zeer natuurlijk aangelegde Baragem van Póvoa e Meadas.

Strand van Meer van Povoa en Meadas

Dit mooie meer met rondom kleine strandjes, is ideaal voor de liefhebber van het sportvissen en de watersportbeoefenaars. Heeft u uw eigen kano bij u, dan kunt u ook hier heerlijk gaan varen.

Vanaf de camping hebben wij een aantal mooie natuurrijke routes voor de fietser, de motorrijder en de automobilist op tekening gezet.

Ook een mooie bijdrage aan het zwemplezier in de omgeving van de camping zo het grote gemeentelijke openlucht zwembad van Castelo de Vide.

Ook hierbij is een restaurant aanwezig, maar heel dichtbij op loopafstand vindt u tegenover de sportvelden ook het Restaurant Boavista.. Het zwembad is ruim, heeft ligbedden en een leuke waterglijbaan.

Hengelsportartikelen in Castelo de Vide

De liefhebber van de hengelsport vindt niet ver van de camping een mooi stuwmeer, maar tevens een prachtig natuurmeer bij Povoa  is (dichtbij C de Vide), niet alleen om te zwemmen, maar er kan ook worden gevist. Er is een visvergunning nodig, deze kan per dag worden gekocht bij het bureau van het Toerisme in Castelo de Vide.

Heeft u niet alle visspullen bij u, of wilt u een nieuwe manier van vissen proberen, zoals het ook populaire vliegvissen, dichtbij de camping, aan de rotonde naast de supermarkt Pingodoce kan al het nodige bij deze winkel worden aangeschaft.

Wilt u meer wandelen tijdens uw natuurvakantie in Alentejo, dan hebben wij ook daarover natuurlijk de informatie voor u.