Activiteiten

Activiteiten

Wij informeren u graag wat er allemaal te doen is in de omgeving van de camping die in het noordoostelijk deel van de grootste regio van Portugal, de Alentejo ligt.

Rustieke Camping in Alentejo, omgeving Marvao en Castelo de Vide

Natuurlijk afgezien dat de natuurcamping voor vele van de campinggasten een perfecte locatie is om eens heerlijk te onthaasten en zich onder te laten dompelen in de rust van de natuur, met het bijkomende heel eigen kleurenpallet.

Per menuonderdeel heeft u daar dan meer informatie over, zoals over de ideale wandelvakantie in Portugal, in een prachtige natuurlijk gebleven omgeving, waarvoor wij voor wandelaars veel handig informatie materiaal beschikbaar hebben.

Camping is heel mooi en geschikt voor de fietsende vakangtieganger die Portugal op die manier wil ontdekken

Het gebied waar de camping is gevestigd is ideaal om mooie fietstochten te ondernemen. Dat kan met een sportieve fiets, maar het hebben van een elektrische fiets is wel een plus om zo ook de heuvels te passeren.

E-biken rond de Camping met handige vouwfietsen

Gasten die al meer keren hun vakantie op deze camping hebben doorgebracht zouden de camping als de E-Bike camping van Portugal willen benoemen. Tot in de regio van de camping kan op een hele unieke wijze gebruik kan worden gemaakt van uw electrische fiets.

Ook voor de liefhebber van de combinatie natuurlijk kamperen met watersport zijn een aantal voorzieningen direct voorhanden. Buiten het vergrote zwembad op de camping wat zich perfect leent voor een verkoeling, is er in de nabijheid niet alleen een gratis toegankelijk rivierzwembad, ook twee mooie natuurlijke stuwmeren maken deel uit van de zwemmogelijkheden.

Daarnaast zijn er nog 2 gemeentelijke zwembaden, beide met een restaurant en een met een grote glijbaan voor de kids.

De Wielewaal met de mooie gele kleuren die over de camping komt vliegen

Vogelaars hebben hier een eledorado, want op de pagina hierover is al te zien welke unieke vogelsoorten hier voor komen, het terrein is heel geschikt voor het in alle rust kunnen observeren en fotograferen van hele bijzondere vogels. Iets verder van de camping zijn de bergen al te zien waarin de grootste roofvogels hun nesten hebben, Wij geven de gasten van de camping natuurlijk alle informatie over de locaties en er zijn handige routes voor de fiets en auto beschikbaar.

De zwemliefhebber kunnen wij geen olympisch zwembad bieden, maar in 2017 is een nieuw ruim zwembad geïnstalleerd, de pagina daarover geeft alle informatie. Buiten het verfrissend gebruik kunnen maken van het campingzwembad is in de nabijheid de gelegenheid om in een rivierzwembad te zwemmen.

Recreatiemeer zoet water Povoa en Meadas

Naast dit alles zijn er 2 grote stuwmeren in de omgeving waarin gevist en gezwommen kan worden. Op de volgende pagina vindt u de informatie over meer mogelijkheden om veilig en heerlijk te genieten van de zon en het water.

Een chafurdao is een onderkomen voor rondtrekkende veeboeren, deze bij Castelo de Vide dateert uit 1730

Kenners en liefhebbers van de geschiedenis die van tot honderden jaren geleden, met de bovenstaande chafurdao uit naar chatting 1730, nog veel verder terug gaat. De prehistorische periode en de daaraan verbonden tastbare overblijfselen verrijken hun kennis met een rijkdom aan historische schatten die de omgeving weet te bieden.

Gasten die na eens lekker te zijn uitgerust toe zijn aan het zien van weer eens iets nieuws, kunnen de camping als heel geschikt uitgangspunt houden om hier vandaan leuke andere plaatsen te bezoeken. Een stedentripje kan zich beperken tot het dichtbij, in Spanje, gelegen Valencia de Alcántara, bijvoorbeeld als u de markt wilt bezoeken, of de mooie monumenten én zeker ook de natuur rond het plaatsje Alcántara zélf.Een rustiek meertje aan de spaanse kant van de grens, bij Alcantara om prive te zwemmen en te duiken

Ook kan een boottrip over het spaanse deel van de rivier de Taag worden gemaakt. Hier ervaart u de natuur van het Internationale Natuurpark De Taag, wat toch weer anders is dan de directe omgeving van de camping.

Ook voor het bezoeken van steden als Évora, Elvas (óók behorend tot de  wereld erfgoederen) is het niet nodig om eerst in te pakken om er naar toe te gaan, het zijn ideale plaatsen voor een leuke dagtrip met de camping als basis.